Noter:
For Kaspar Basse er Synthesizer et ledelsesværktøj, der skal cementere den virksomhedskultur, man har skabt. I Joe & The Juices tilfælde handler det blandt andet om, at medarbejderne er drevet af tænding, i modsætning til ligegyldighed, og om, at den samlede organisation hele tiden holder sig nysgerrig. I sidste ende taler Synthesizer-modellen op til en nøgleformulering i Basses ledelsesstrategi: Det handler om at garantere indsatsen – ikke om at kontrollere resultatet.
Synthesizeren er delt op i fire dele:
Det sociale
Personlig udvikling
Forhold til nærmeste chef
Formål
Hvert nedslag indeholder et udviklingsforløb, og Personlig udvikling er for eksempel en række eksamener, der er inspireret af karateverdenens dan-system – en disciplin, Basse selv var en af landets bedste til, inden Joe & The Juice tog mere og mere af hans tid.
Referencen til en synthesizer består i øvrigt i, at man kan skrue op og ned på de enkelte knapper, alt efter hvilken virksomhed man er, og hvor man er i sin udvikling med selvsamme virksomhed. Akkurat som når DJ’en drejer på synthesizerens knapper, når han eller hun sætter fest til musikken.