Vælg en side

Kapitel 1 – Du må aldrig opgive din drøm!

Jonas Risvig fortæller dig i dette første kapitel, hvordan det hele begyndte med en barndomsdrøm om at stå på et filmset og instruere og skabe film, som hele Danmark vil se til mødet med en underviser på Den Danske Filmskole, som med ét slog hele drømmen i stykker. Om at bygge sig selv, drømmen og ikke mindst selvtilliden op igen, for at beslutte sig for at gå efter drømmen alligevel. Alene og uden en uddannelse at læne sig op ad. 

 

DEL 1 - Udviklingen af dit produkt

 

I første del af Jonas Risvigs Mesterlære giver han dig et indblik i, hvordan du skal holde fast i at drømme stort. Han fortæller dig, hvordan du kan arbejde systematisk og struktureret med at udvikle dine idéer, og hvordan du kan kvalificere dit pitch, så andre bliver begejstrede for dit projekt. 

Casper Christensen Introduktion

KAPITEL 1

DU MÅ ALDRIG OPGIVE DIN DRØM!

Jonas Risvig fortæller dig i dette første kapitel, hvordan det hele begyndte med en barndomsdrøm om at stå på et filmset og instruere og skabe film, som hele Danmark vil se til mødet med en underviser på Den Danske Filmskole, som med ét slog hele drømmen i stykker. Om at bygge sig selv, drømmen og ikke mindst selvtilliden op igen, for at beslutte sig for at gå efter drømmen alligevel. Alene og uden en uddannelse at læne sig op ad. 

Casper Christensen Kapitel 1

Kapitel 2

Sæt idéerne i system

Ideer kommer ikke bare dumpende ned fra oven, man er nødt til selv at skabe et rum, hvor man kan idegenere. Det har betydet, at Jonas Risvig har udviklet et helt særligt ritual, som han udfører hver dag, for at få ideer til sine film og serier. Han giver dig konkrete råd til, hvordan du selv kan systematisere den kreative proces og dermed få ideer hver dag.

Casper Christensen Kapitel 2

Kapitel 3

Pitch din idé

I kapitel tre fortæller Jonas dig, hvordan du skal sælge din idé, når du er klar til at møde verden. Jonas bruger selv nogle helt konkrete metoder til at tjekke, om ideen holder vand, hvad der er det vigtigste at fremhæve i et pitch og hvordan præsenteres ideen bedst muligt, så de vækker interesse hos køberen.

DEL 2 - Det kreative håndværk


I anden del zoomer Jonas Risvig ind på de elementer, der danner fundamentet for dit projekt. Han fortæller dig blandt andet, hvordan du skærper din fortælling, hvordan du arbejder med at få dit manuskript til at fungere, hvordan du leder en kreativ proces og hvorfor forberedelse sikrer dig, at du kan holde fokus undervejs.

Casper Christensen Kapitel 4

Kapitel 4

Få styr på det ydre og indre plot

Vi kommer helt ind i maskinrummet med Jonas Risvig i det fjerde kapitel. Han fortæller skridt for skridt, hvordan han opbygger sine serier eller film og hvordan man kommer videre fra et pitch til en historie. Hvad er vigtigt for at skabe historien og hvad skal man have på plads, og så introducerer han dig for fire begreber, som er alfa omega for at kunne fortælle en god historie.

Casper Christensen Kapitel 5

Kapitel 5

Din histories byggeklodser

I kapitel fem skal du spidse blyanten, for her dykker Jonas endnu længere ned i skriveprocessen og giver dig begreber som vendepunkter og step-outline, som du kan bruge konkret, når du sidder og skal i gang med at skrive. Det er i det her kapitel, at du får alle byggeklodserne til at skrive din historie, så den bliver både spændende og dragende fra start til slut.

Casper Christensen Kapitel 6

Kapitel 6

Manuskriptet og den kunstneriske frihed

Jonas Risvig præsenterer dig i kapitel seks for manuskriptet. Det er nu, der skal skrives, og han selv har ikke én bestemt måde at gøre det på. Det kommer an på indholdet og den måde historien skal fortælles på. Derfor handler kapitel seks også meget om at finde ud af, hvem man er som forfatter og instruktør, og hvad der fungerer bedst for lige netop dig. Men som altid får du hans egne erfaringer at læne dig op ad. 

Casper Christensen Kapitel 7

Kapitel 7

Fokus på fællesskab og fladt hierarki

For Jonas er det meget vigtigt at arbejde sammen som et hold, når han sammensætter sit team til optagelse. I dette kapitel går han i dybden med, hvordan han leder et set, hvilke erfaringer han har gjort sig, og hvad der virker bedst for ham. Instruktøren er lederen, men der er mange måder at lede på, og der er ikke nogle, der er rigtige eller forkerte, men det er vigtigt at tage en beslutning om, hvilken leder, du vil være. Det får du hjælp til i dette kapitel.

Casper Christensen Kapitel 8

Kapitel 8

Forberedelse fastholder dit fokus

Jonas oplever tit at blive mødt af en opfattelse af, at han er loose og tager tingene som de kommer, men virkeligheden er helt modsat. Han er ekstremt velforberedt, da det er vigtigt at kunne være hundrede procent til stede, når man er på set. Derfor har han tillært sig at lave nogle lister, der hjælper ham igennem travle perioder, så han ikke brænder sit lys i begge ender, og samtidig passer på de mennesker han har omkring sig. 

Casper Christensen Kapitel 9

Kapitel 9

Den kreative værktøjskasse

Alle instruktører har brug for en værktøjskasse, men det er op til den enkelte, hvad der er i værktøjskassen. I dette kapitel fortæller Jonas Risvig om to forskellige værktøjskasser, den ene har han altid med til skuespillerne, og den anden er hans egen. Han fortæller, hvad der er i kasserne og hvorfor det er vigtigt at have en værktøjskasse med på settet. 

DEL 3 - Fokus på målgruppe og lancering


I den tredje og sidste del fokuserer Jonas Risvig på, hvordan du kan identificere din målgruppe og hvordan du kan bruge den viden til at styrke dit produkt. Og så afslutter han med at give dig et indblik i, hvorfor et fokus på målgruppe kan sikre dig den rigtige lancering af dit produkt.

Casper Christensen Kapitel 10

Kapitel 10

Find og brug din målgruppe

Målgruppen er ekstrem vigtig ikke bare, når du skal lancere din film, men allerede når du idégenerer. Her skal du tænke over, hvem er det, du vil ramme og hvem er det, der skal høre din historie og fra starten tale ind i deres verden. Jonas lærer dig i dette kapitel at styrke din fortælling i hele processen ved at gøre din målgruppe tydelig allerede fra starten.

Casper Christensen Kapitel 11

Kapitel 11

Få dit projekt til at leve

I det sidste kapitel med Jonas Risvig fortæller han om de mange aspekter der er, når man er klar til at lancere sit færdige produkt. Han kommer ind på hvilke platforme der er, og hvordan du kan gribe det an, når du endelig er nået til finalen med dit produkt.