Vælg en side

Introduktion

Margrethe Vestager giver dig her en introduktion til sin Mesterlære. Hun fortæller dig, hvordan du som leder håndterer magten, og hvorfor det er vigtigt at passe på den. Den er nemlig kun til låns.

se alle kapitler

Margrethe Vestager Introduktion

Intro

INTRODUKTION

Margrethe Vestager giver dig her en introduktion til sin Mesterlære. Hun fortæller dig, hvordan du som leder håndterer magten, og hvorfor det er vigtigt at passe på den. Den er nemlig kun til låns.

Margrethe Vestager Kapitel 1

Kapitel 1

Skab tillid med din ledelse

I det første kapitel giver Margrethe Vestager dig et indblik i, hvordan hun arbejder med at skabe tillid. Både i forhold til sine medarbejdere og samfundet omkring hende. Det handler om et fokus på dialog og nedbrud af hierakier, men også om at turde stille sig frem og vise, hvem du er.

 

Margrethe Vestager Kapitel 2

Kapitel 2

Fokus på diversitet og kvoter i ledelse

Der er for mange mørkeblå skjorter i topledelse, og de mandlige ledere er tilbøjelige til at ansætte folk, der ligner dem selv. For at lykkes med at få flere kvinder i lederstillinger, mener Vestager derfor, at der skal være kvoter, som sikrer kvinder lederjobs.

Margrethe Vestager Kapitel 3

kapitel 3

Tag ansvar i din ledelse

I dette kapitel giver Margrethe Vestager dig et indblik i, hvordan hun ser på ansvarlig ledelse. Det handler blandt andet om, at du skal være bevidst om, at det ikke er alle, der synes de beslutninger du tager, er rigtige. Og så fortæller hun dig, hvorfor du i stedet for at starte fra 0, skal forsøge at bygge ovenpå de elementer, der allerede virker, i stedet for at mase nye regler igennem med det samme.

 

Margrethe Vestager Kapitel 4

kapitel 4

Ledelse af forandring forpligter

I kapitel 4 fortæller Margrethe Vestager dig, hvordan hun arbejder med at få sine ideer ført ud i livet. Her handler det i høj grad om kommunikation. Det handler om at få medarbejdere, konkurrenter, og endda modstandere til at forstå, hvorfor forandringen er vigtig.

 

.

Margrethe Vestager Kapitel 5

kapitel 5

Magten er til låns, pas på den!

Magt er muligheden for at ændre ting. Magt er noget du låner. Men magt kan være et farligt redskab. Sådan siger Margrethe Vestager i dette kapitel. Hvis du har magt, forpligter det. Vestager, der selv har levet med magt i mere end 20 år, fortæller dig, hvordan du sikrer dig, at magten ikke bliver misbrugt, men i stedet kan bruges til at udrette noget for andre. 

Margrethe Vestager Kapitel 6

kapitel 6

Kontrollér konflikten og skab udvikling

I dette sidste kapitel giver Vestager dig et indblik i, hvordan hun har lært at bruge konflikten til noget positivt. For selv om konflikt ikke er noget hun søger, så har hun lært, at den kan bruges til at skabe en udvikling, men det kræver også at du er i stand til at leve dig ind i andre menneskers liv og udfordringer.